torstai 15. marraskuuta 2012

Merkkipaalu syksyn ja talven välissä

Vanhassa talossa asuva voi seurata vuoden kulumista monesta eri merkkipylväästä. Yksi sellainen on makuuhuoneen oven sulkeminen. Siitä tietää, että on melkein talvi. Keväällä, kesällä ja syksyllä sen voi pitää huoletta avoinna, kesällä on pakkokin, mutta näin talvikuukausien lähestyessä vaatii oma mukavuudenhalu sulkemaan sen. Aamuisin nimittäin pikkuruinen pönttö ei riitä pitämään koko tilaa lämpimänä, jos ovi toiseen huoneeseen on avoinna.
Nyt se päivä oli sitten edellisiltana. Hassua, että sinnittelee viimeiseen asti että "pitääkö se nyt sulkea" mutta aamulla on miellyttävän lämmin kun lämpö ei ole karkaillut ja sukkien etsiminen sujuu huomattavasti kivuttomammin.

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Virallinen talvivalaistus ikkunaan

Jouluvaloista on alettu käyttää nimitystä "kaamoksentorjuntavalot". Hyvä näin, sillä pimeäänhän aikaan sitä valoa juuri tarvitaan. Joulun aika on  lyhyt ja  näin marraskuussa on ennen lumen tuloa pimeää. Meilläkin laitettiin alkaneen marraskuun kunniaksi "talvivalo" ikkunaan. Heti oli mukavampi käpötellä pimeässä kotiinkin, kun  ikkunassa loistava valokoriste toivotti tervetulleeksi pitkältä. Mikään ei ole niin ankeaa kun tulla kotiin pimeään taloon. Nyt meillä on sitten kevättä varten "virallinen kevätliputus" ja talvi vastaanotetaan laittamalla ikkunaan "virallinen talvivalaistus". Vaikka ei tuolla ikkunan takana kovin talvista vielä ole.
Sisävalo on myös mukava vieraallemme, joka ystävällisesti vahtii kotiamme poissa ollessamme.